Voor vrijwilligers

Ben je vrijwilliger? Bedankt voor jouw inzet. Door jouw hulp maak je het mogelijk dat zorgvragers langer de regie houden en mantelzorgers ontlast worden.

Wil je meer weten over (aanvullende) ondersteuningsmogelijkheden van mantelzorgers in West-Friesland? Kijk dan op de sociale kaart per gemeente welk aanbod er is. In de kennisbank vind je inspiratie, tips en tools om mantelzorgers te helpen en ontlasten.

Ben je nog geen vrijwilliger, maar sta je daar misschien open voor? En heb je een warm hart voor mantelzorgers of andere Westfriese inwoners die hulp nodig hebben?
De welzijnsorganisaties en andere aangesloten organisaties kunnen jouw hulp goed gebruiken. Je bent zeer welkom! Neem gerust contact met hen op voor de mogelijkheden.

Je kunt bijvoorbeeld ‘maatje’ worden, een activiteit begeleiden, helpen met klusjes, ander werk uit handen nemen of mensen bijstaan in de laatste levensfase.

Met jouw hulp bied je een steuntje in de rug en zet je anderen (weer) in hun kracht. De zorg delen maakt dat de zorg langer vol te houden is. Het kan veel voldoening geven als anderen, zoals mantelzorgers, door jouw inzet weer even kunnen ‘opbloeien’ en tijd hebben om iets voor zichzelf te doen of regelen.

Vrijwilliger mantelzorg
Vrijwilliger mantelzorg
Daarnaast geeft het jou de mogelijkheid je talenten in te zetten, (werk)ervaring op te doen en jezelf te ontplooien. Veel vrijwilligers ervaren zingeving door hun bijdrage.
Doe mee en informeer vrijblijvend de mogelijkheden om je in te zetten als mantelzorgvrijwilliger!

Wil je een keer een kennis-uur bijwonen of heb je zin om mee te denken over een specifiek mantelzorg onderwerp? Of wil je jouw praktijkervaringen delen? Uiteraard kun je dan terecht bij de organisatie voor wie je als vrijwilliger werkt. Maar misschien ervaar je knelpunten of zie je kansen die het ondersteuningsaanbod in de keten aangaan. Laat het dan graag weten via ons contactformulier.

 

Foto’s: MantelzorgNL