Podcasts
Ga naar
A
B
C
D
E
F
H
I
J
L
M
- Mantelzorg bij dementie
- Mantelzorg bij lichamelijke en/of verstandelijke beperkingen
- Mantelzorg bij Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)
- Mantelzorg bij psychische problemen en/of verslaving
- Mantelzorg in de laatste levensfase
- Mantelzorg: wat is dat?
- Mantelzorgverklaring
- Mensen met kanker
- Migranten en mantelzorg
O
- Ondersteuning bij emoties
- Ondersteuning bij het inzetten van het netwerk
- Ondersteuning bij regeltaken formulieren en bemiddeling
- Ondersteuning in en om het huis
- Ondersteuning bij de persoonlijke verzorging van cliënten
- Onderzoek en cijfers
- Ontspoorde mantelzorg
- Oudere mantelzorgers
P
R
S
V
W
Wil je meer weten over mantelzorg? Luister naar de podcasts hieronder! Daarin wordt ingegaan op mantelzorg of op onderwerpen die daaraan relateren.
Eenzaamheid
Eén tegen eenzaamheid is het actieprogramma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om eenzaamheid in Nederland te verminderen.
Meer dan de helft van de 75-plussers zegt zich eenzaam te voelen. Werk je in het sociaal domein en ben je benieuwd naar goede voorbeelden en inspiratie?
Luister dan naar de podcast-serie ‘Eén tegen eenzaamheid’!
Gehandicapten (mantel)zorg
Weggestopt In de zesdelige serie Weggestopt gaat Elise van der Velde, moeder van de 19-jarige gehandicapte Ties, op zoek naar een tehuis voor hem. Elise spreekt met andere ouders, bezoekt allerlei soorten instellingen, en gaat de confrontatie aan met haar grootste angsten. Door de afleveringen heen kronkelt het levensverhaal van Ties. Als luisteraar volg je de weg naar acceptatie van een leven dat niet perfect is, door een kind dat afwijkt van de norm. Dit alles met luchtige, bijna tragikomische toon. Aan het eind van de serie is het ideale tehuis gevonden. Of niet. Want één ding is zeker. De perfecte plek om je kind weg te stoppen, bestaat niet.
Mantelzorg
En toen was ik mantelzorger In de podcastserie ‘En toen was ik mantelzorger’ gaat presentator Tom Herlaar (EO) in gesprek met verschillende mantelzorgers. Wie zijn zij, wat doen zij, wat is hun verhaal? Deze podcast is gemaakt door de EO, NPO Radio 5 en MantelzorgNL
Mantelzorger… en nu?
Het Mantelzorgcentrum, actief in Noord Kennemerland en de Kop van Noord-Holland, heeft een podcastserie gemaakt. Sommige vanuit de professional toegelicht en anderen gaan juist over de ervaring van mantelzorgers zelf. De podcasts gaan bijvoorbeeld over:
- respijtzorg;
- ontspoorde zorg;
- mantelzorg en werk;
- cliëntondersteuning;
- het Persoonsgebonden Budget (pgb);
- ggz en familievertrouwenspersoon;
- brusjes;
- KOPP en KOV kinderen;
- “mijn bijzondere kind wordt 18”;
- “wat als mijn partner verhuist naar een zorginstelling?”.
Werk en mantelzorg Hoe kun je mantelzorg met werk combineren?
Wat kun je doen als leidinggevende en werkgever?
De Zorg podcast
In de zorgpodcast van 22 juni 2022 vertelt een transferverpleegkundige van het Dijklanderziekenhuis: “Ik heb als transferverpleegkundige al twee jaar met een zorginfarct te maken.” In de podcast gaat het onder andere over een goede nazorg voor patiënten, zelfredzaamheid en overbelasting bij mantelzorgers.
Tussen thuis en verpleeghuis
In ‘Tussen thuis en verpleeghuis’ wordt besproken wat er allemaal mogelijk is aan verschillende woonvormen, wat er zoal bij komt kijken om dat te regelen én wat de financiële, juridische en sociale gevolgen zijn voor de mantelzorger én de naaste.