Bezoek de website
Telefoonnr: 0228-511528
Bezoekadres: Stationslaan 2, 1611 KZ Bovenkarspel

Sociaal Cultureel Centrum ’t Stadsplein
Hoofdstraat 17, 1611 AA Bovenkarspel
https://www.tstadsplein.nl/

Jongerencentrum Inventas
Raadhuislaan 16, 1613 KR Grootebroek
https://www.jcinventas.nl/

Sociale, culturele en maatschappelijke activiteiten en ondersteuning

Bij Ons Stede Broec kunnen alle inwoners van Stede Broec terecht voor sociale, culturele en maatschappelijke activiteiten en ondersteuning. Dit doen we vanuit drie locaties waarbij het jongerencentrum Inventas aan de Raadhuislaan vooral gebruikt wordt door jongeren. De locatie van het sociaal-cultureel centrum ’t Stadsplein en de maatschappelijke dienstverlening aan de Stationslaan 2 bij de bibliotheek worden beiden gebruikt door zowel jeugd als volwassenen en senioren.

Doelgroepen

Wij zijn er voor alle inwoners van Stede Broec, die ondersteuning nodig hebben.

Specialiteit

Ons Stede Broec heeft kennis en ervaring met problemen die spelen op verschillende gebieden zoals bijvoorbeeld: eenzaamheid, rouw en hulp bij opvoeding, emotionele of praktische problemen.

We zijn het eenzaamheid-meldpunt voor Stede Broec. We bieden de cursus ‘Creatief Leven’; een interventie bij chronische eenzaamheid. 

Door onze kennis en ervaring met kinderen, jongeren en volwassenen kunnen we goed met inwoners meedenken. Samen zoeken we naar een passende oplossing.

Ons aanbod voor mantelzorgers

We bieden mantelzorgers op verschillende gebieden hulp. Door middel van een gesprek met een van onze maatschappelijk dienstverleners kijken we samen met de mantelzorger welke hulp gewenst is.

Onze mantelzorgcoach helpt om de balans tussen zorg, werk en ontspanning te houden of terug te vinden. Daarnaast kan er gekeken worden naar de mogelijkheid tot respijtzorg zodat de mantelzorger even ontlast wordt van de zorgtaak.

Voor kinderen (BRUS) die een broer of zus hebben met een zorgbehoefte organiseren we één keer per jaar een Brusjesmiddag. Zodat zij een leuke activiteit hebben waarbij ze andere Brusjes uit Stede Broec kunnen ontmoeten.

Bekijk onze website voor het mantelzorg ondersteuningsaanbod:
https://www.onsstedebroec.nl/kinderen/mantelzorgondersteuning/

Kennisbank

ACTIVITEITEN VOOR MANTELZORGERS | FINANCIËLE REGELINGEN VOOR MANTELZORGERS | INFORMATIE EN ADVIES | INZET VAN (GESPECIALISEERDE) VRIJWILLIGERS | LOTGENOTENCONTACT | ONDERSTEUNING BIJ EMOTIES | ONDERSTEUNING BIJ HET INZETTEN VAN HET NETWERK | ONDERSTEUNING BIJ REGELTAKEN, FORMULIEREN EN BEMIDDELING | RESPIJTZORG | WET- EN REGELGEVING