Bezoek de website
E-mail: info@medemblik.nl
Telefoonnr: (0229) 85 60 00
Bezoekadres: Dick Ketlaan 21, 1687 CD Wognum

Medemblik is een actieve en ondernemende gemeente in West-Friesland. De gemeente telt bijna 45.000 inwoners.

Onze wijkteams geven gratis advies en helpen graag verder. Een medewerker van het wijkteam zoekt samen met inwoners naar oplossingen. Naast eigen verantwoordelijkheden en mogelijkheden wordt er ook gekeken of er aanvullende hulp (of een hulpmiddel) nodig is.

Mantelzorg-ondersteuningsaanbod

Onze wijkteams kunnen helpen met:

  • Hulp bij het organiseren van het dagelijks leven
  • Ondersteuning bij het huishouden (in geval van overbelasting), bij vervoer, bij het opvoeden, bij het gebruik van de woning, bij het uitvoeren van mantelzorg en/of hij het invullen van een dagprogramma
  • Verminderen van relationele, financiële, emotionele en/of sociale problemen

Mantelzorgcompliment Medemblik

Zorgvragers uit de gemeente Medemblik kunnen jaarlijks voor één mantelzorger een compliment aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website:
www.medemblik.nl/mantelzorgcompliment

Registreren van mantelzorgers in Medemblik

Help als professional (of vrijwilliger) mee om de mantelzorgers in Medemblik beter in beeld te krijgen!
Attendeer hen op de mantelzorgregistratie bij de gemeente waar de zorgvrager woont.
Hoe beter inzicht in het aantal mantelzorgers en hun behoeften, hoe beter we de ondersteuning met elkaar kunnen regelen.

Registreren van mantelzorgers in gemeente Medemblik doe je via:
https://www.medemblik.nl/zorg-werk-en-inkomen/registratie-voor-mantelzorgers

Kennisbank

In de kennisbank vind je meer informatie over het ondersteuningsaanbod.

FINANCIËLE REGELINGEN VOOR MANTELZORGERS | INFORMATIE EN ADVIES | ONDERSTEUNING BIJ EMOTIES | ONDERSTEUNING BIJ HET INZETTEN VAN HET NETWERK | SCHOLING | WET- EN REGELGEVING


Het Kennisplatform Mantelzorg West-Friesland geeft handen en voeten aan samenwerking en kennisdeling op het gebied van mantelzorg. 

Deelname aan het Kennisplatform West-Friesland zal je een breed netwerk opleveren, veel kennis/informatie en zorgt dat je je ondersteuning aan mantelzorgers kunt optimaliseren.

Ervaringsverhaal

Naast ons Mantelzorgcompliment, wat mantelzorgers gedurende het jaar kunnen aanvragen, hebben wij als gemeente Medemblik in 2022 rond de ‘Dag van de mantelzorg’ ook een activiteit aangeboden.

Dit jaar konden mantelzorgers (eventueel met de zorgvrager) gratis naar musical ‘De Jantjes’ in Abbekerk. We weten namelijk dat veel mantelzorgers door alles wat ze voor anderen doen, zichzelf wel eens vergeten. Het werd een gezellige avond, waarbij de mantelzorgers in het bijzonder even konden genieten en ontspannen.
Misschien is mantelzorg voor veel mantelzorgers vanzelfsprekend. Wij vinden het iets bijzonders en iets om soms, zoals op zo’n avond, even extra bij stil te staan en te waarderen. De ruim 160 aanwezigen genoten van ouderwetse gezelligheid en bekende liedjes.