Dijklander Ziekenhuis

Dijklander Ziekenhuis
Soort organisatie: Zorginstelling

Uitvoeringsgebied:

Aanbod ondersteuning:

Bezoek de website
Locatie Hoorn: Maelsonstraat 3, 1624 NP Hoorn
Locatie Purmerend: Waterlandlaan 250, 1441 RN Purmerend
Locatie Enkhuizen: Molenweg 9b, 1601 SR Enkhuizen
Locatie Volendam: Heideweg 1b, 1132 DA Volendam

Ziekenhuiszorg, 27 medisch specialismen

Het Dijklander Ziekenhuis wil een ziekenhuis zijn waar iedereen zich welkom voelt. Een ziekenhuis waar het niet alleen draait om de vraag ‘Wat is er met u?’ maar ook om ‘Wat is voor u belangrijk?’. Wij willen onze patiënten écht begrijpen.

We zijn geworteld in de regio’s Waterland en West-Friesland en bieden zorg aan al hun inwoners.
Als opleidingsziekenhuis delen we kennis en ervaring. Het houdt ons scherp en zo blijven we ons ontwikkelen.
Samenwerking met andere partijen zoals (academische) ziekenhuizen, huisartsen en thuiszorg vinden wij voor goede zorg onmisbaar.

Doelgroepen

We zijn er voor iedereen die ziekenhuiszorg nodig heeft.

Specialiteit

Bij ons kun je voor alle ziekenhuiszorg terecht. We hebben 27 medisch specialismen. Zie voor meer informatie daarover onze website.

Ons aanbod voor mantelzorgers

Wij ondersteunen patiënten en hun naasten bij ontslag uit het ziekenhuis. Wij zijn er vooral voor de patiënt maar proberen de mantelzorger wel in de gaten te houden. Zo gebruiken we de Ediz score om te monitoren hoe het met de mantelzorger gaat.

We vinden het belangrijk om deel te nemen aan het platform omdat we ons zorgen maken om de zorg. We hebben elkaar als organisaties hard nodig de komende tijd.

“We moeten met elkaar in gesprek over de verandering in zorgland: er is een zorginfarct in de wijken, er is steeds minder personeel en we hebben te maken met vergrijzing”. Ik wil een pleidooi doen om hier allemaal in mee te denken. Het platform biedt gelegenheid om daarover in gesprek te gaan met elkaar. We zullen onze zorg wel moeten herinrichten. En we hebben de mantelzorgers zeer hard nodig de komende jaren”.
Transferverpleegkundige

We zijn bezig vanuit het ziekenhuis een Skillslab te organiseren om de patiënt en de mantelzorger zelfredzamer te maken. Om handelingen te leren zoals: het verzorgen van je stoma, diabetes reguleren, injecteren van subcutane injectie en het aantrekken van steunkousen. Ons doel is om dit aan te leren met de juiste materialen voor thuis. Hiermee ontzien we de wijkteams én de patiënt behoudt daarmee de eigen regie over zijn leven.