Bezoek de website 
E-mail: info@meewering.nl
Telefoonnr:  088 – 0075 140
Bezoekadres: Lepelaar 2A, 1628 CZ Hoorn

Wij zorgen er voor dat mensen hun leven weer op de rit krijgen

MEE & de Wering zorgt ervoor dat iedereen die (tijdelijk) ondersteuning nodig heeft, optimaal kan mee doen aan de samenleving. Hierbij gaan wij uit van uw mogelijkheden en uw vraag staat hierbij centraal. Iedereen kan bij ons terecht.

Wij blijven ervoor zorgen dat iedereen die (tijdelijk of langdurig) kwetsbaar is, zijn leven zo normaal mogelijk kan leiden. Onze professionals en talloze extra vrijwilligers staan klaar om u te ondersteunen. Onze hulp is gratis.

Bel ons als u hulp kunt gebruiken. Wij zijn voor het maken van een afspraak elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur telefonisch bereikbaar op 088 – 0075 000. Voor algemene vragen zijn wij van 08.30 tot 17.00 uur bereikbaar.

Doelgroepen

Mee & de Wering is er voor alle bewoners die (tijdelijk of langdurig) kwetsbaar zijn en ondersteuning willen om zo normaal mogelijk hun leven te leiden.

Specialiteit

Mee & de Wering heeft deskundigheid en ervaring met problemen op verschillende gebieden en met verschillende doelgroepen. Dit zorgt ervoor dat wij met alle bewoners mee kunnen denken en op zoek gaan naar de juiste hulp.

Ons aanbod voor mantelzorgers

Alle mantelzorgers kunnen bij ons terecht met zowel hun hulpvragen als zorgen of voor een luisterend oor.

Samen met de mantelzorger brengen wij de huidige situatie in kaart en kijken samen naar waar de mantelzorger behoefte aan heeft.

We denken graag mee hoe de situatie draagbaarder gemaakt kan worden voor de mantelzorger en betrekken hier indien nodig andere organisaties of professionals bij.

Mantelzorgvriendelijke werkgever 

MEE & de Wering is erkend als mantelzorgvriendelijke werkgever. Wij hebben intern ook aandacht voor mantelzorgers. 
Zo bieden wij onze werkende mantelzorgers de mogelijkheid om met een mantelzorgcoach te praten. En op de ‘Dag van de Mantelzorg’ hebben onze werkende mantelzorgers een relaxpakketje ontvangen met thee, chocolade en een kaartje. Op die manier hebben we onze collega’s laten weten dat we het waarderen dat ze én mantelzorger zijn én bij ons werken.

In ons werk krijgen wij regelmatig te maken met mantelzorgers. Daarom vinden we samenwerken met andere organisaties belangrijk. Daarnaast is het net zo belangrijk dat andere professionals ons kunnen vinden en ons kunnen benaderen.

We doen ons werk, omdat we anderen willen helpen. Door elkaar beter en sneller te kunnen vinden, kan hiermee onze cliënt/bewoner en mantelzorger ook vaak beter geholpen worden.

Ervaringsverhaal

Een vrouw van 42 jaar neemt contact met ons op. Haar huisarts had haar dat geadviseerd. Ze is moe en ze weet niet meer wat ze moet doen. Elke dag gaat ze naar haar ouders, want haar moeder heeft veel last van artrose en haar vader heeft dementie.

Eigenlijk is het haar al lang allemaal te veel. Ze heeft zich ziek gemeld op haar werk. En ze vindt het ook moeilijk dat ze haar kinderen zo weinig aandacht kan geven.

Samen met de familie en de gemeente hebben we veel ondersteuning kunnen vinden. MEE & de Wering zocht een dementie-maatje voor haar vader. Dat maatje komt elke twee weken en neemt de zieke vader dan even mee. Ze gaan dan wandelen of een stukje rijden.

Via de gemeente kon huishoudelijke hulp worden geregeld voor haar moeder. En de dochter zelf had heel veel steun aan gesprekken die zij had met een maatschappelijk werker van MEE & de Wering.

Als extraatje kon zij ook nog een beroep doen op het mantelzorgcompliment van de gemeente.

In de samenwerking hebben we deze mevrouw kunnen ontlasten in haar mantelzorgtaken. En dat heeft een positief effect op haarzelf, haar omgeving en werk.

Kennisbank

In de kennisbank vind je meer informatie over het ondersteuningsaanbod.

INFORMATIE EN ADVIES | INZET VAN (GESPECIALISEERDE) VRIJWILLIGERS | ONDERSTEUNING BIJ EMOTIES | ONDERSTEUNING BIJ HET INZETTEN VAN HET NETWERK | ONDERSTEUNING BIJ REGELTAKEN, FORMULIEREN EN BEMIDDELING | WET- EN REGELGEVING