Opmeer sociale kaart mantelzorg

Hier vind je nuttige adressen van lokale organisaties die mantelzorgers ondersteunen. Klik op een organisatie om verder te lezen wat het aanbod van de betreffende organisatie inhoudt.

Aangesloten platformorganisaties

Overige nuttige adressen

Buurtplatform Opmeer
In gemeente Opmeer is er een digitaal platform voor en door inwoners van Opmeer.
Deze website heet: OpmeerLeeft.nl
Het is een informatief en interactief medium dat inwoners en organisaties de mogelijkheid biedt om elkaar makkelijk te vinden. Organisaties kunnen activiteiten zichtbaar maken voor een breed publiek door een gezamenlijke agenda. Er kunnen activiteiten, berichten, vragen en aanbod gedeeld worden. Er zijn buurtverbinders actief om inwoners en organisatie offline en online met elkaar te verbinden. Zo kan het een handig hulpmiddel zijn om in mantelzorgsituaties betrokkenheid en hulp vanuit de buurt te creëren.
Neem gerust een kijkje op OpmeerLeeft.nl en sluit aan!

Stichting Raad & Daad
De stichting bestaat uit vrijwilligers die zelfstandig wonende ouderen en mensen met een beperking in de gemeente Opmeer willen helpen met adviezen en feitelijke hulp bij zaken waar ze zelf niet uit komen.
Dit vanuit een particulier initiatief, opgericht in 1980. De werkzaamheden van de stichting worden mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Opmeer.
https://www.raadendaadopmeer.info

Landelijk
Regionaal
Lokaal
Drechterland
Enkhuizen
Hoorn
Koggenland
Medemblik
Opmeer
Stede Broec
Kennisbank