Ondersteuning bij de persoonlijke verzorging van cliënten

Diverse van onze platformorganisaties bieden in West-Friesland ondersteuning bij de persoonlijke verzorging van cliënten. Dit doen zij bij de mensen thuis of op een zorglocatie. Sommige doen dit voor alle doelgroepen en anderen richten zich tot een specifieke doelgroep.

Met passie en een warm hart
Al onze aangesloten organisaties hebben veel ervaring en kennis in hun vakgebied. Ondanks de uitdagingen van deze tijd doen zij hun uiterste best om de cliënt én mantelzorger liefdevol te verzorgen en ondersteunen. Hulp is er in de vorm van bijvoorbeeld:

  • lichamelijke verzorging;
  • (gespecialiseerde) verpleging;
  • begeleiding (van behandeling tot revalidatie);
  • terminale zorg.

Door onder andere het personeelstekort en de vergrijzing is het belangrijk om waar het kan patiënten van elkaar over te kunnen nemen.
Dat dit een uitdaging is en wat dit met zorgverleners doet hoor je in een van ‘De Zorg podcasts’ (22 juni 2022). Daarin vertelt een platformdeelnemer over de praktijk wanneer het ziekenhuis zoekt naar nazorgoplossingen.

Zelfredzaamheid
De partners hebben ook aandacht voor zelfredzaamheid!

Waar wil/kan de cliënt en mantelzorger de dingen nog (verantwoord) zelf doen? En welke kennis en middelen zijn er voor nodig?

Het Dijklander Ziekenhuis onderzoekt momenteel de mogelijkheden van het opzetten van een Skillslab. Om patiënten en hun mantelzorger zelfredzamer te maken door handelingen te leren. Zo behouden ze de regie over eigen leven. En de wijkteams worden ontzien.

Betrekken van het netwerk bij de verzorging
Het is belangrijk dat niet alleen de mantelzorger en/of directe partner betrokken wordt bij wat de verzorging inhoudt, maar ook de omgeving eromheen. Zoals kinderen, buren en familie.

Soms zijn de mensen zelf daar terughoudend in, terwijl het netwerk ook wat wil betekenen. Als hen niets gevraagd wordt, weten ze ook niet dat het speelt.

Het helpt als het netwerk uitgenodigd wordt om te praten. Degene zelf heeft niet altijd de moed of kracht om de hulpvraag ter sprake te brengen. Ondersteuning daarbij is gewenst.

Kijk bij ‘Ondersteuning bij het inzetten van het netwerk’ welke van onze partners daarbij kunnen helpen. Ook staan daar handige tools om het de mantelzorger makkelijker te maken hulp te vragen.

Neem gerust contact op met de betreffende organisaties hieronder om overleg te hebben over welke hulp gewenst is om de mantelzorger bij te staan en de cliënt te verzorgen.

Tips

  • Skillscentrum
    Wist je dat het Dijklander ziekenhuis een Skillscentrum heeft?

Komen er specifieke zorgvragen vanuit het ziekenhuis waar het team wel bevoegd, maar onvoldoende bekwaam voor is?

Denk daarbij bijvoorbeeld aan een nefrodrain spoelen, sondevoeding en katheteriseren van mannen. Dan kunnen ketenpartners gratis bijscholing krijgen van het Skillscentrum in het ziekenhuis.

Hierbij wordt er vanuit gegaan dat de theorie wel al bekend is, en dat het dus puur om ‘training’ gaat. Met als doel om zorgvragen vanuit het ziekenhuis op te kunnen pakken. Wil je gebruik maken van deze mogelijkheid?

Neem dan contact op via de e-mail: skillscentrum@dijklander.nl en geef s.v.p. de volgende informatie door:

-Hoe groot is de groep?
-Om welke thuiszorgorganisatie gaat het?
-Om welke verpleegtechnische handeling gaat het?

Organisaties met dit ondersteuningsaanbod

Gemeente Hoorn

Gemeente Hoorn

Bezoek de website van de gemeente Hoorn en de website van 1.Hoorn E-mail: gemeente@hoorn.nlTelefoonnr: 0229-252200Bezoekadres: Nieuwe Steen 1, 1625 HV Hoorn Gemeente Hoorn: Aan de Nieuwesteen 1 is het stadhuis gevestigd. In het stadhuis kunnen mensen voor...

Lees meer
Gemeente Koggenland

Gemeente Koggenland

Bezoek de website E-mail: info@koggenland.nl Telefoonnr: 0229-548400 Bezoekadres: Middenhof 2, 1648 JG De Goorn De gemeente voert landelijk en eigen beleid uit. Voor het onderdeel mantelzorg is ze verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wet maatschappelijke...

Lees meer
VrijwilligersNH

VrijwilligersNH

Bezoek de website E-mail: info@vrijwilligersnh.nl Telefoonnr: 0229-576416 Bezoekadres: Verlengde Kerkweg 1, 1687 CC Wognum Coördinatie van vrijwilligerswerk VrijwilligersNH is een onderdeel van WilgaerdenLeekerweideGroep (WLG) en coördineert het...

Lees meer
Omring

Omring

Bezoek de website E-mail:  service@omring.nl Telefoonnr:  088-206 8910 Bezoekadres: Nieuwe Steen 36, 1625 HV Hoorn Verzorging, verpleging, behandeling en revalidatie. Omring levert al meer dan honderd jaar zorg in West-Friesland, de Kop van...

Lees meer
Esdégé-Reigersdaal

Esdégé-Reigersdaal

Bezoek de website E-mail:  info@esdege-reigersdaal.nl Telefoonnr:  0226 33 20 00 Bezoekadres: J. Duikerweg 1, 1703 DH, Heerhugowaard Ondersteuning van mensen met een beperking Je wilt het leven leiden dat jou past. Je wilt je keuzes, talenten en mogelijkheden zoveel...

Lees meer
Buurtzorg

Buurtzorg

Bezoek de website E-mail: info@buurtzorgnederland.com Telefoonnr: 085-0403700 Bezoekadres: Twentelaan 15, 7609 RE Almelo (hoofdkantoor) Wil je afstemming met een Buurtzorglocatie in West-Friesland? Neem dan contact op met de betreffende vestiging...

Lees meer
WilgaerdenLeekerweideGroep

WilgaerdenLeekerweideGroep

Bezoek de website E-mail: zorgbemiddeling@wlgroep.nl Telefoonnr: 0229-576868 Hoofdkantoor: Verlengde Kerkweg 1, 1687 CC WognumOverzicht locaties: https://www.wlgroep.nl/locaties/ Zorg, begeleiding, behandeling en advies We vinden het belangrijk dat iedereen zijn leven...

Lees meer