Mantelzorg bij dementie

Platformpartner Geriant is gespecialiseerd in hulp voor mensen met dementie. De ondersteuning richt zich op thuiswonende mensen met dementie én hun familieleden. Zij begeleiden het gehele proces, van diagnose tot aan de eventuele opname in een verpleeghuis.

Het Kenniscentrum Dementie van Geriant geeft advies en trainingen. Zorgprofessionals, vrijwilligers, gemeenten, het bedrijfsleven en verenigingen kunnen bij Geriant terecht met vragen over de zorg voor mensen met dementie en hun naasten.

Er is een Geriant kliniek in Heerhugowaard met een opname-, en behandelafdeling.
Om mensen tijdelijk op te nemen, met het streven terugkeer naar de thuissituatie, als er sprake is van ingewikkelde problemen bij dementie.
Vaak gaat het dan om een combinatie van lichamelijke, psychische en sociale problemen of ernstige problemen in het gedrag.

Omring biedt geriatrische revalidatiezorg en ‘Wonen met dementie’.

Ook andere aangesloten zorg-, en welzijnsorganisaties werken voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. De betrokkenen zitten in een lang zorg en rouwproces. Ondersteuning, zowel praktisch als op emotioneel vlak, kan daarbij helpend zijn. Zodat de zorg draagbaar wordt en de zorgvrager en mantelzorgers in het gezin, ondanks de situatie, (zoveel mogelijk) in balans blijven. Neem gerust contact op met een van de partners voor overleg!

Tips