Koggenland sociale kaart mantelzorg

Hier vind je nuttige adressen van lokale organisaties die mantelzorgers ondersteunen. Klik op een organisatie om verder te lezen wat het aanbod van de betreffende organisatie inhoudt.

Aangesloten platformorganisaties

Overige nuttige adressen

Stichting Netwerk
Stichting Netwerk Hoorn is de organisatie voor welzijnswerk in Hoorn met taken in Koggenland. Zij verbinden mensen, versterken eigen kracht en voorkomen dat kleine problemen groot worden.
Samen met vrijwilligers en andere organisaties kunnen zij mantelzorgers ondersteunen bij klusjes, samen activiteiten ondernemen en andere behoeften invullen.
In Gemeente Koggenland is Nanda Leeuw ingezet voor het vrijwilligerswerk dat het zorgteam van de gemeente ondersteunt. Daarnaast is zij actief in het opzetten van “onvergetelijke ontmoetingen” in Koggenland.

Contactgegevens Nanda Leeuw:
Telefoonnummer: 0229-855700 (wijkcentrum De Zaagtand)
E-mail: n.leeuw@netwerkhoorn.nl
Website: https://netwerkhoorn.nl

WarmThuis
Klein Suydermeer biedt voor mensen met dementie een logeerhuis, een sociëteit als ontmoetingsplaats voor mensen met (beginnende) dementie en hun naasten en een woonvoorziening op een voormalig boerenerf.
https://warmthuis.nl/locaties-klein-suydermeer-zuidermeer/

Wijkleercentrum Avenhorn
De studenten van het Wijkleercentrum bieden alle kwetsbare inwoners – van jong tot oud- van de gemeente Koggenland, gratis een helpende hand.
Zij zijn er voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken op welzijnsgebied. Ook voor de mantelzorger kan de student een ondersteuning zijn.
Neem voor meer informatie contact op met de Wijkleermakelaar Claudia Heerens:
Telefoonnummer: 06-46843713
E-mail: m.l.heerens@horizoncollege.nl

Zorgboerderij Klaverweide
De zorgboerderij biedt dagbesteding (respijtzorg) aan nog thuiswonende ouderen met dementie, parkinson, de gevolgen van een herseninfarct of die last hebben van een sociaal isolement.
Ouderen met psycho-geriatrische klachten kunnen terecht voor dagbesteding en dagopvang.
https://zorgboerderijklaverweide.nl

Landelijk
Regionaal
Lokaal
Drechterland
Enkhuizen
Hoorn
Koggenland
Medemblik
Opmeer
Stede Broec
Kennisbank