Ben je op zoek naar een cadeau voor mantelzorgers, bijvoorbeeld voor de ‘dag van de mantelzorger’? Of wil je hen op een ander moment in het zonnetje zetten?

Kijk dan ook bij de boekentips.

Ansichtkaart: Kan ik voor jou…
Een inspirerend voorbeeld van Samendementievriendelijk.nl!
Kan ik voor jou… een boodschap meenemen, de ramen lappen.
Een ansichtkaart om te geven aan mantelzorgers om je steun aan te geven en zodat het makkelijker wordt om hulp te vragen:
www.samendementievriendelijk.nl/drupal/media/sites/default/files/media/2022-03/documents/Kan-ik-voor-jou-kaart-def.pdf

Cadeaubon Dementie-winkel
Alles voor een stimulerende leefomgeving!
https://www.dementie-winkel.nl/cadeaubon

Cadeautjes met betekenis
Vergeet-mij-niet-shop van Alzheimer Nederland. Met bijzondere producten, waarvan elke aankoop bijdraagt aan belangrijk onderzoek naar dementie.
https://www.alzheimer-nederland.nl/cadeautjes-met-betekenis

Lidmaatschap MantelzorgNL
Wil je een mantelzorger een nuttig cadeau geven? Misschien is het dan een idee om een lidmaatschap van MantelzorgNL aan te bieden! Bijvoorbeeld als onderdeel van de jaarlijkse gemeentelijke mantelzorgwaardering of als aanvullende HR-regeling door werkgevers.
Zo steun je de belangenbehartiging en blijft de mantelzorger op de hoogte van tips en ontwikkelingen. Ook kunnen zij gebruik maken van de Mantelzorglijn voor advies. Met een collectief lidmaatschap krijg je korting.
https://www.mantelzorg.nl

Mens vergeet mij niet kaartspel
Een verrassend kaartspel speciaal gemaakt voor mensen met beginnende dementie en hun naasten.
https://mensvergeetmijniet.nl

Vergeet-mij-niet-speldje
Wil je mensen met dementie en hun naasten laten weten dat je hen niet vergeet? Vind je het leuk extra aandacht te besteden aan de Wereld Alzheimer Dag of voor een andere gelegenheid iets te doen rondom Alzheimer? Misschien kun je daarbij het Vergeet-mij-niet-speldje inzetten. Je ontvangt één speldje gratis en kan ook meerdere exemplaren bestellen via:
https://online.alzheimer-nederland.nl/gratis-speldje?_ga=2.122124171.1094680356.1663243347-1940792134.1638885388

VVV cadeaukaart voor mantelzorgers
Met de VVV ‘I care’ cadeaukaart, speciaal ontworpen voor mantelzorgers, zet je hen in het zonnetje! Op het moment dat het hem of haar uitkomt, kunnen mantelzorgers zelf iets moois uitkiezen en besteden bij een van de duizenden winkels en webshops.
Bestellen en meer informatie: Dag van de Mantelzorg – VVV Cadeaukaarten