Enkhuizen sociale kaart mantelzorg

Hier vind je nuttige adressen van lokale organisaties die mantelzorgers ondersteunen. Klik op een organisatie om verder te lezen wat het aanbod van de betreffende organisatie inhoudt.

Aangesloten platformorganisaties

Overige nuttige adressen

Alzheimer Nederland afdeling West-Friesland
Er worden verschillende activiteiten georganiseerd voor mensen met dementie en hun naasten. In Enkhuizen worden Alzheimer Cafés aangeboden.
Een Alzheimer Café biedt gezelligheid, muziek (soms live) en verrassende ontmoetingen met lotgenoten.

Wat levert lotgenotencontact mantelzorgers op?
Zij kunnen hun gevoelens en ervaringen delen met anderen die in een soortgelijke situatie zitten, het biedt informatie, ondersteuning en ontspanning. Door lotgenotencontact vergroten mantelzorgers hun draagkracht.

Kijk voor het actuele aanbod op:
https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/west-friesland

Enigmahuis
Het Enigmahuis is een gratis welzijnsvoorziening in Enkhuizen. Speciaal voor (toekomstige) mantelzorgers van en voor mensen met beginnende dementie of andere geheugenproblemen. Maar ook voor mensen die zich alleen of eenzaam voelen. https://www.welwonen.nu/welzijn-en-activiteiten/ondersteuning/mantelzorg/enigmahuis/

Inloophuis Pisa
Het centrum biedt aandacht, informatie, ontspanning en lotgenotencontact aan mensen die zelf ziek zijn (geweest) en hun naasten of nabestaanden.
https://www.inloophuispisa.nl

Welwonen
Welwonen is het samenwerkingsverband tussen Woondiensten Enkhuizen en Welzijnswerk Enkhuizen. Bedoeld voor alle inwoners (kinderen, tieners, jongeren, volwassenen én ouderen) van Enkhuizen die ondersteuning willen of nodig hebben. En om ervoor te zorgen dat iedereen kan meedoen aan de samenleving.
www.welwonen.nu

Landelijk
Regionaal
Lokaal
Drechterland
Enkhuizen
Hoorn
Koggenland
Medemblik
Opmeer
Stede Broec
Kennisbank