Drechterland sociale kaart mantelzorg

Hier vind je nuttige adressen van lokale organisaties die mantelzorgers ondersteunen. Klik op een organisatie om verder te lezen wat het aanbod van de betreffende organisatie inhoudt.

Aangesloten platformorganisaties

Overige nuttige adressen

Alzheimer Nederland afdeling West-Friesland
Er worden verschillende activiteiten georganiseerd voor mensen met dementie en hun naasten. In Drechterland (Oosterblokker) wordt lotgenotencontact aangeboden.

Bij ‘Lotgenotencontact’ is er een gespreksleider aanwezig en wordt er gepraat over verschillende thema’s. Voorafgaand vindt er een huisbezoek plaats om de mantelzorger en thuissituatie beter te leren kennen. Ook na opname kunnen deelnemers de gespreksgroep blijven bezoeken.

Wat levert lotgenotencontact mantelzorgers op?
Zij kunnen hun gevoelens en ervaringen delen met anderen die in een soortgelijke situatie zitten, het biedt informatie en ondersteuning.
Door lotgenotencontact vergroten mantelzorgers hun draagkracht.

Kijk voor het actuele aanbod op:
https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/west-friesland

Infopunt eenzaamheid Drechterland
Bij het Infopunt kunnen mantelzorgers, inwoners, verenigingen en organisaties uit Drechterland terecht voor advies over hulpmogelijkheden.
Neem voor meer informatie contact op met het welzijnsteam van MEE& de Wering Drechterland: 088-0075140
of per e-mail: drechterland@meewering.nl
Het welzijnsteam werkt samen met verschillende organisaties uit Drechterland, zoals: Omring, Wilgaerden, Streekpunt, Team Inzet, Vrijwilligerspunt West-Friesland, West-Friese bibliotheken en Sportservice Noord-Holland.

Landelijk
Regionaal
Lokaal
Drechterland
Enkhuizen
Hoorn
Koggenland
Medemblik
Opmeer
Stede Broec
Kennisbank